Running Therapie



Willem van Leeuwen is gecertificeerd Running Therapeut.

 

Wat is Running Therapie?

Running therapie is het therapeutisch inzetten van rustige duurloopvormen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die om wat voor reden dan ook mentale problemen hebben gebaat kunnen zijn bij regelmatig bewegen, specifiek in de vorm van hardlopen. Een miljoen mensen gebruiken op dit moment medicijnen met alle nadelige bijwerking van dien. Running therapie kan een bijdragen leveren bij de behandeling en de medicijnen geheel of gedeeltelijk vervangen. Ook zorgverzekeraars komen steeds meer tegemoet en nemen deze vorm van therapie op in hun pakket.

Voor wie is Running Therapie bedoelt ?

Running therapie kan voor vele mensen een behandel wijze zijn met uiteenlopende aandoeningen zoals; overgewicht, slapeloosheid, stress, depressiviteit, burn out, angst en persoonlijkheidsstoornissen. 

 

Hoe werkt Running Therapie ?

Door middel van hardlopen en met namen door de vorderingen daarin krijgt men weer het zo belangrijke zelfvertrouwen, mensen staan versteld van zichzelf waardoor het gevoel van eigenwaarde groter wordt. Daarnaast komen er in het lichaam bepaalde stoffen vrij waarvan men een 'happy' gevoel krijgt waardoor er meer rust en voldoening optreed.

 

Hoe ziet een behandeling er uit ?

Een behandeling duurt over het algemeen 8 weken. In die periode zal men 3 looptrainingen per week gaan doen waarvan 1 of 2 trainingen onder begeleiding. Dit kan zo wel  1 op 1 met een running therapeut als in groepsverband plaats vinden. De behandeling indien nodig onder toezicht van de behandelende arts. 

Op locatie van Amstelhof Sport & Health Club zal in een intake gesprek kennis worden gemaakt met de running therapeut en besproken worden waar en wanneer de looptrainingen plaats zullen gaan vinden. Aan de hand van een fittest wordt een traningsplan gemaakt. Dit plan is niet prestatiegericht maar heeft een therapeutisch doel. De trainingen duren al naargelang het niveau ongeveer 1 uur.

Running therapie is ook geschikt voor beginnende lopers.

 

Voor meer informatie en / of vragen kunt contact opnemen.